Artikkeli | VR-pohjaisen digitaalisen oppimisympäristön pilotointi

Digitaalisuuteen keskittyvän osatoteutuksen projektipäällikkö Merja Kosonen kertoo uudessa artikkelissa Finnish Design Academyssä tehdystä digitaalisten työkalujen kehitystyöstä.

Teknologia kehittyy vauhdilla, ja muotoilukoulutuksen tulisi pysyä kehityksen mukana. Uusista digitaalisista työvälineistä on hyötyä muotoilutyössä ja näin ollen ne tulisi ottaa huomioon myös muotoilun koulutukseen.

Metropolian muotoilun tutkinto-ohjelmassa on kahden vuoden ajan osana Finnish Design Academya selvitetty VR-ympäristöjen tarjoamia mahdollisuuksia ja mm. pilotoitu kahta VR-ympäristöä: Glueta ja Design Spacea. Jälkimmäistä ympäristöä hyödynnettiin myös FDA:n Spring Forumissa keväällä 2020.

Virtuaalinen ympäristö tuo uudenlaisen perspektiivin suunnittelutyöhön ja opiskelijoiden töiden tarkasteluun. Suunnitteluvaiheessa työtä on mahdollista tarkastella sen oikeassa koossa, ja yhteistyötä voidaan tehdä VR-ympäristössä maantieteellisestä sijainnista riippumatta.

Lue koko artikkeli mikrokirjasta DIGI 2020: Verkon uusia välineitä ja menetelmiä, s. 17–24 (Metropolia Ammattikorkeakoulun julkaisut): http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-328-245-2