Siirry suoraan sisältöön

Valmistaudu: Spring Forum on täällä

Spring Forum 2020 on opiskelijoille suunnattu kaksipäiväinen tapahtuma, jossa pohditaan muotoilijoiden merkitystä tulevaisuudessa, ja miten muotoilijoilla on mahdollisuus luoda merkityksellinen tulevaisuus. Poikkeusoloista johtuen tapahtuma järjestetään aivan uudenlaisessa Design Space -virtuaaliympäristössä.

Design Spring Forum 2020
16.–17.4.2020
@ Design Space, virtual hub

Perinteiseen tapahtumaan verrattuna virtuaaliympäristö mahdollistaa joustavamman aikataulun tapahtumalle. Osallistujien on mahdollista tulla ja mennä tilaan omalla tietokoneella silloin kun parhaiten sopii.

Tapahtuma on täynnä kiinnostavaa etukäteen tuotettua sisältöä keynote-puheista näyttelyihin, jotka on levitetty kolmeen uniikkiin tilaan. Lisäksi järjestämme yhteisiä keskustelusessioita, joihin toivomme kaikki osallistujat mukaan!

Sisältö on pääasiassa englanniksi, mutta keskusteluihin voi osallistua myös suomeksi.

Aikataulu ja aiheet keskusteluille

Torstai 16.4. | klo 14–15

Opening discussion

Kuinka luodaan merkityksellinen tulevaisuus? Mikä merkitys muotoilijoilla on? Uraauurtava keskustelutuokio opiskelijoille ja ammattilaisille. Ota kahvitauko ja liity mukaan.

Perjantai 17.4. | klo 12–13

Lunch time discussion

Mitä Ornamo voisi tehdä sinulle? Tule tapaamaan Ornamon edustajia ja muita opiskelijoita.

Muuta nähtävää

Keynote

Julia Lohmann on muotoilija, tutkija ja Aalto-yliopiston työelämäprofessori. Hän tutkii merilevän mahdollisuuksia uutena biomateriaalina muotoilussa ja malleja, miten voisimme sen avulla sitoutua eettisempään ja kestävämpään elämään. Puheenvuorossaan Julia jakaa näkemyksensä siitä, miten muotoilulla voi olla positiivinen sosiaalinen ja ekologinen vaikutus ilmastokriisiin. Miten voisimme sitouttaa ja aktivoida ihmiset muutoksentekijöiksi?

@ Central Hub

Keynote

Jussi Impiö ajatushautomo Demos Helsingiltä tulee jakamaan näkemyksiä systeemisten muutosten muotoilusta. Nykyisen vanhemman konsultin työn lisäksi hänellä on vahva tausta ja kokemus muotoilusta, kestävästä liiketoiminnasta, innovaatioista ja globaaleista haasteista.

Nopeasti muuttuvassa maailmassa on välttämätöntä olla valmiina haastamaan omat lempi totuudet ympäristön meille antamien epäselvien vihjeiden perusteella.

@ Central Hub

Muotoilijatervehdykset @ Central Hub

Muotoilijat haluavat sanoa hei opiskelijoille! Tällä motivoivalla videolla muotoilualan ammattilaiset jakavat näkemyksensä merkityksellisen tulevaisuuden rakentamisesta sekä omia ”muotoilija-supervoimiaan”.

Paneelikeskustelu @ Community Hub

Paneelikeskustelussa pohditaan, miten muotoillaan merkityksellinen tulevaisuus. Keskustelussa on mukana Young Finnish Designersin toimitusjoohtaja Elisa Luoto, mutoilija Simón Ballen Botero sekä terveysalan ammattilainen ja METES-aktiivi Ben Gran. Paneelikeskustelun moderaattorina toimii Helsinki Design Weekin ohjelmajohtaja Anni Korkman.

Finnish Design Academy -verkosto @ Community Hub

Tämä seinä esittelee suomenlaajuista muotoilun korkeakoulutusta. Ota selvää missä voi opiskella muotia. Tai mikä on ainoa XR Designia tarjoava koulu. Miten nämä yhdeksän koulua eroavat toisistaan?

Näyttely @ Metropolia Hub

  • Lamppujen 3D-mallit, Metropolian teollisen muotoilun opiskelijat.
  • Vaatteiden 3D-maaleja, Lapin yliopiston vaatesuuunnittelun opiskelijat.
  • Metropolian XR Designin opiskelijatöitä.

Podcastit @ Community Hub

Design Weekly: Missä ovat valmistuvan muotoilijan markkinat?

Design Weekly: Why Does Design Talk Matter? 

Miten tänne pääsee mukaan?

Linkki virtuaaliympäristöön ja ohjeet sen käyttöön lähetetään sähköpostitse tapahtumaan ilmoittautuneille torstaiaamuna. Vielä on muutamia paikkoja jäljellä! Ilmoittautuminen: bit.ly/2V2FYHT

Tarvitset Design Space käyttöön tietokoneen ja nettiyhteyden. Lisäksi käyttöä helpottaa ulkoinen hiiri. Lisäksi ohjelman käyttö vaatii Deign Space -ohjelman lataamista koneelle sekä 2GB vapaata tilaa kovalevyllä.

Yhteistyössä

3D Talo / Design Space

Ornamo

Metropolia Entrepreneurship Society

Young Finnish Design


Muutokset ohjelmassa ja aikataulussa ovat mahdollisia. Ilmoitamme niistä ensisijaisesti Facebook-tapahtumassa.

Jos tapahtumasta herää kysymyksiä, olethan yhteydessä Finnish Design Academyyn Facebook messengerissä tai finnishdesignacademy@gmail.com

The post in English here.