Siirry suoraan sisältöön

Studia Generalia | Muuttuva muotoilu, työelämä ja koulutus

6.10.2020 klo 9:45–12
Miltä näyttää muotoilun tulevaisuus uusien teknologioiden ja työn murroksen valossa? Tätä teemaa käsitellään tulevaisuuteen luotaavassa aamupäivässä kahden huippupuhujan johdolla. 

Risto Linturi on sarjayrittäjä ja tulevaisuudentutkija. Vuonna 2007 UNESCOn pääsihteeri kutsui hänet jäseneksi korkeantason asiantuntijaryhmään laatimaan Kronbergin julkilausumaa oppimisen kehittämiseksi tietoverkkojen aikakaudella. Linturilla on laaja kokemus monien yritysten tuotekehityksen johtotehtävistä. Useat hänen kehitysideansa ovat levinneetmaailmanlaajuisesti. Eduskunnan julkaisema, Linturin ja Osmo Kuusen raportti, Suomen sata uutta mahdollisuutta 2018-2037, kuvaa laajasti tulevaisuuden ammatteja ja osaamistarpeita tuotteiden ja teknologian nopeassa murroksessa. tulevaisuuspankki.fi


Henri Hyppönen on tietokirjailija ja luova johtaja. Hänen erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat tulevaisuus, yrityskulttuuri, luova työ ja henkilökohtaiseen kehittymiseen liittyvät teemat. Henkan pitkä tausta yrittäjänä, esimiestehtävissä ja luovissa työtehtävissä antaa erinomaisen näköalan bisneksen eri puoliin. Puheenvuoroissaan Henkka Hyppönen yhdistää taidokkaasti tarinankerronnan, tieteellisen tutkimuksen ja luovan ajattelun. Hän haastaa ihmiset ajattelemaan eri tavalla luoden mielenkiintoisen, innostuneen ilmapiirin.

Aikataulu

9:45 Alkutervehdys
10:00 Risto Linturi: Muotoilun radikaalit tulevaisuuden haasteet
10:50 Kysymykset

tauko

11:05 Henri Hyppönen: Pienenevä latenssi ja ihmisen rooli luovassa maailmassa
11:50 KysymyksetLuennot ovat osa Suomen muotoilukoulujen henkilöstölle suunnattua Reunion-tapahtumaa, jossa kehittetään koulujen välisiä yhteistyökäytänteitä. Luennot ovat Suomeksi.

Huom: paikkoja on rajoitetusti! Saman yhteyden päässä voi kuitenkin olla useampi henkilö.

Ilmoittaudu 4.10. mennessä.

Linkki tapahtumaan lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse.

Lisätietoja

Emmi Putkonen, emmi.putkonen@lab.fi