Siirry suoraan sisältöön

REUNION

Jälleennäkemisiä poikkeusoloista huolimatta! 6.10.2020 järjestettävä REUNION on avoin tapahtuma, jossa käännetään katseet kohti muotoilukoulutuksen tulevaisuutta ja koulujen välistä yhteistyötä. 

REUNION mainoskuva.

Päivän aloittavat tulevaisuuteen luotaavat keynote-puheenvuorot. Iltapäivän työpajoissa tartutaan hankkeessa tunnistettuihin yhteistyöverkoston osa-alueisiin: koulutusyhteistyö ja muotoilukoulutuksen näkyvyys. Tapahtuma on ilmainen ja muotoilukoulujen henkilöstölle avoin – aamupäivän puheenvuoroja ovat tervetulleita seuraamaan kaikki kiinnostuneet. Ilmoittaudu 29.9.2020 mennessä!

Aiemmasta tiedosta poiketen tapahtuma järjestetään täysin etänä Zoom-yhteydellä (ei hybriditoteutuksena) epävarman koronatilanteen vuoksi. Osallistumiseen tarvitset siis tietokoneen ja internetyhteyden. Osallistujat voivat kuitenkin itse sopia kokoontumisen haluamallaan kokoonpanolla, kuitenkin kunkin koulun koronaohjeita noudattaen.

RE / UNI / ON 6.10.2020 klo 9:45–16:15

Ohjelma

Aamupäivä

9:45 Tervetulosanat
10:00 Keynote: Risto Linturi, tulevaisuudentutkija

Muotoilun radikaalit tulevaisuuden haasteet
Risto Linturi on sarjayrittäjä ja tulevaisuudentutkija. Vuonna 2007 UNESCOn pääsihteeri kutsui hänet jäseneksi korkeantason asiantuntijaryhmään laatimaan Kronbergin julkilausumaa oppimisen kehittämiseksi tietoverkkojen aikakaudella. Linturilla on laaja kokemus monien yritysten tuotekehityksen johtotehtävistä. Useat hänen kehitysideansa ovat levinneet maailmanlaajuisesti. Eduskunnan julkaisema, Linturin ja Osmo Kuusen raportti, Suomen sata uutta mahdollisuutta 2018-2037, kuvaa laajasti tulevaisuuden ammatteja ja osaamistarpeita tuotteiden ja teknologian nopeassa murroksessa.
www.tulevaisuuspankki.fi

10:50 Kysymykset
Tauko
11:05 Keynote: Henri Hyppönen, luova johtaja ja tietokirjailija

Pienenevä latenssi ja ihmisen rooli luovassa maailmassa
Henri Hyppönen on tietokirjailija ja luova johtaja. Hänen erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat tulevaisuus, yrityskulttuuri, luova työ ja henkilökohtaiseen kehittymiseen liittyvät teemat. Henkan pitkä tausta yrittäjänä, esimiestehtävissä ja luovissa työtehtävissä antaa erinomaisen näköalan bisneksen eri puoliin. Puheenvuoroissaan Henkka Hyppönen yhdistää taidokkaasti tarinankerronnan, tieteellisen tutkimuksen ja luovan ajattelun. Hän haastaa ihmiset ajattelemaan eri tavalla luoden mielenkiintoisen, innostuneen ilmapiirin.

11:50 Kysymykset
Lounas

Iltapäivä


13:00 Työpajatyöskentely: kaksi rinnakkaista teemaa
Tauko
14:30 Työpajatyöskentely jatkuu
Tauko
15:40 Purku & yhteenveto

Työpaja: koulutusyhteistyö
Finnish Design Academyn yksi näkyvimmistä yhteistyömuodoista on kuluvien vuosien ajan ollut yhteisen koulutustarjonnan luominen. Työpajasessiossa tutustutaan hankkeessa kehitettyihin kursseihin ja opintojaksoihin sekä mitä haasteita on kohdattu koulujen rajat ylittävässä yhteistyössä. Iltapäivän aikana osallistujat pääsevät ratkomaan näitä haasteita yhdessä kollegoiden kanssa ympäri Suomen.

Työpaja: muotoilukoulutuksen näkyvyys
Onko muotoilukoulutus jäänyt muiden alojen varjoon? Onko suurella yleisöllä vääristynyt mielikuva siitä, mitä muotoilukoulutuus tarjoaa ja millaista osaamista se tuottaa? Voisiko asialle tehdä jotain? Työpajassa pääset miettimään yhdessä kollegoidesi kanssa, millaisin toimin ja missä tilanteissa suomalainen muotoilukoulutus voisi näkyä yhdessä vielä tulevaisuudessakin. 


Lisätietoja

Emmi Putkonen / emmi.putkonen@lab.fi