Uratarinoita muotoilun kentältä

Muotoilun Studia Generalia -luentosarjan toisella luennolla KONE Oyj:n muotoilujohtaja Timo Tiainen kertoo oman uratarinansa.

Finnish Design Academy järjestää kevään aikana Studia Generalia -luentosarjan, jossa muotoilun ammattilaiset kertovat omasta urastaan, sen alkuvaiheista sekä miten minusta tuli minä. He esittelevät oman alansa nykytilaa ja tulevaisuuden näkymiä. Luennot ovat suunnattu pääasiassa muotoilualan opiskelijoille ja oppilaitosten henkilökunnalle. Luentojen tarkoituksena on tuoda esiin näkymiä muotoilualalta ja antaa eväitä muotoiluopiskelijoiden oman suunnan löytämiseen.

Ensimmäisellä luennolla 29.1. teollinen muotoilija Jarkko Jämsén kertoi urastaan venemuotoilun parissa. Luennolle osallistui Muotoiluinstituutin ja Metropolian opiskelijoita. Kevään mittaan luentosarja on tarkoitus saada laajemmalle levitykselle kaikkiin muotoilukouluihin.

Seuraavalla luennolla, tiistaina 5.3. klo 16–18 KONE oyj:n muotoilujohtaja Timo Tiainen kertoo uransa alkuvaiheista ja avaa näkemyksiään muotoilualasta. Luento järjestetään Lahdessa, mutta olemme kutsuneet kaikki hankkeen koulut osallistumaan luentoon etäyhteyden kautta. Lisätietoja oman koulusi tilaisuudesta koulun yhteyshenkilöltä. Tilaisuus on suomeksi.

Seuraavat Studia Generalia -luennot ovat 19.3., 2.4., 16.4. ja 14.5. Luentojen puhujat julkistetaan lähempänä tapahtumaa.