Cumulus Conference Pre-Event: Extending Design Realities 28.5.2019

Aika: 28.5.2019, 10–15

Paikka: Hämeentie 135 D

Extending Design Realities pureutuu nopeasti kehittyvien XR-teknologioiden käyttöön osallistavassa kaupunkisuunnittelussa ja resilientimpien kaupunkien muotoilussa.

Tapahtuma on täynnä. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi seurata Facebook-tapahtuman kautta.

”Miten kaupunkeja suunnitellaan tulevaisuudessa? Onko kaupunkisuunnitteluun liittyvää tietoa välillä vaikeaa ymmärtää? Entä miten uudet teknologiat voivat auttaa kaupunkilaisia osallistumaan suunnitteluun ja tekemään kaupungeista kestävämpiä?

Monimutkaiset kaupunkisuunnittelun strategiat ja tulevaisuusskenaariot ovat usein kaukana arkikokemuksistamme. Extending Design Realities -tapahtuman keskustelut ja puheenvuorot esittelevät näkökulmia, kuinka teknologia voi tehdä osallistumisesta entistä toimivampaa kaikille osapuolille. Teknologia myös auttaa kaupunkeja vastaamaan monimutkaisiin nykyajan ja tulevaisuuden haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen.

Tule mukaan verkostoitumaan XR-teknologioiden ja kaupunkisuunnittelun asiantuntijoiden kanssa sekä kokeilemaan XR-toteutuksia uudessa Helsinki XR Centerissä. Lisää tietoa tapahtuman ohjelmasta julkaistaan myöhemmin Facebook-tapahtumassa ja nettisivuillamme.”

Tapahtuma on englanninkielinen. Read about the event in English

Lue lisää Extending Design Realities -Facebook-tapahtumasta

Finnish Design Academy ja Augmented Urbans järjestävät tapahtuman yhteistyössä. Lue lisää tapahtumasta Augmented Urbansin verkkosivuilta

***

Extending Design Realities on esitapahtuma tilaisuudelle Cumulus conference 2019 in Rovaniemi ‘Around the Campfire: Resilience and Intelligence’.  Lue lisää konferenssista Cumulus-verkoston sivuilla

Augmented Urbans (AU) kehittää osallistavan kaupunkisuunnittelun menetelmiä ja parempaa osallisuutta XR-teknologioiden avulla. Metropolian koordinoima AU-projekti toimii Euroopan aluekehitysrahaston Central Baltic Interreg -ohjelman tuella ja siinä on mukana neljä maata, viisi pilottikaupunkia sekä kymmenen kumppania.

Lue lisää Augmented Urbansista

Helsinki XR Center (HXRC) on alkuvuodesta 2019 Arabiakeskuksessa ovensa avaava ainutlaatuinen teknologian ja designin yhdistävä laajennetun todellisuuden keskus, joka toimii tutkimus-, startup-, ja yritysyhteistyön keskiössä. Helsinki XR Centerin toimintaa operoi Metropolia ja FIVR – Finnish Virtual Reality Association yhteistyössä Helsingin kaupungin NewCo Helsingin ja Business Finlandin kanssa.

Lue lisää Helsinki XR Centeristä