Siirry suoraan sisältöön

Muotoilun opinnäytteet esillä korona-keväänä

Kevät on korkeakouluissa opinnäytteiden kulta-aikaa. Monessa korkeakoulussa on perinteisesti järjestetty opinnäytteitä esittelevä näyttely. Näin poikkeusaikana näyttelyt on kuitenkin jouduttu järjestämään uudella tavalla. Kokoamme tähän artikkeliin virtuaaliset näyttelyt Suomen muotoilualan korkeakouluista.

28.4.–31.5.
2020
Simi Susanna Ruotsalainen: -30%Lapin yliopiston taiteen gradunäyttely
Online
8.5.–4.6.
2020
Versot 2020Turun AMK muotoilijoiden perinteinen Versot-näyttely nyt virtuaalisena!
Online
11.–15.5.
2020
SpectrumMuotoiluinstituutti / LAB, opinnäytetyönäyttely
Instagram
26.5. alkaen
2020
Ready 2020Metropolian muotoilun opinnäytetyönäyttely
Instagram

28.4.–31.5.2020

Simi Susanna Ruotsalainen: -30%

www.suruotsa.com

Mediateos ”-30%” kommentoi selvittämätöntä, toistuvaa lohikuolemailmiötä Tornionjoella. Viranomaiset eivät ole löytäneet syytä kalojen joukkokuolemille, vaikka ilmiöstä on raportoitu vuodesta 2014 lähtien. Media on nimennyt sairastuneet lohet ”zombilohiksi”, koska sairastuneet lohet hidastuvat, saavat haavaisia, vesihomeen infektoimia iho-oireita ja lopulta kuolevat. Viranomaisten toimintaa lohiasiassa on moitittu hitaaksi ja hajanaiseksi, sillä esimerkiksi näytteiden keruu sairastuneista kaloista on jätetty resurssien puutteen vuoksi yksityisten ihmisten vaivannäön varaan. Lohikaudelle 2020 tarvitaan tehokkaampia selvitystoimia.  ”-30%” ottaa kantaa paitsi viranomaistoiminnan tahmeuteen, myös ylipäätään luonnonlohen halpuuttamiseen. Mikä on Lapin puhtaiden vesistöjen arvo? Mikä on Tornionjoen luonnonlohen arvo? -30%?

Simi Susanna Ruotsalainen on rovaniemeläinen mediataiteilija ja valokuvaaja.

Teos katsottavissa osoitteessa www.suruotsa.com 31.5.2020 asti. 

8.5.–4.6.2020

Virtuaalinen Versot 2020 -kevätnäyttely on nyt avoinna!

Versot-näyttely on valmistuvien Turun muotoilijaopiskelijoiden jokavuotinen perinne, jonka opiskelijat itse järjestävät. Näyttelyssä on esillä opiskelijoiden lopputöitä ja tapahtumassa järjestetään myös erilaisia workshopeja, joihin jokainen näyttelyyn saapuva voi halutessaan osallistua ja oppia muotoilusta.

Näyttelyn päätarkoituksena on esitellä muotoilijoiden lopputöitä ja Versot omalta osaltaan myös lisää muotoilijoiden näkyvyyttä markkinoilla. Tapahtuman tavoitteena on myös lisätä ihmisten tietämystä siitä, mitä muotoilu on – esillä on laaja kirjo eri aiheisia lopputöitä, joista löytyy varmasti jokaiselle katsojalle jotain mielenkiintoista.

Näyttely on avoinna 8.5.-4.6.2020 ja se on osa Turku Design Festivalia, joka toteutetaan joulukuussa.

Näyttely löytyy osoitteesta: www.versot2020.com

11.5.2020 alkaen

Muotoiluinstituutin opinnäytetyönäyttely Spectrum avautuu Intagramissa – avajaisia juhlitaan koko viikon!

Instagramissa tapahtuva Spectrum-Degree Show tuo esiin Muotsikan osaamista monipuolisesti. Avajaisviikko järjestetään 11.–15.5.2020, jolloin valmistuvien töitä julkaistaan joka päivä klo 10. Iltaohjelmat alkavat klo 18.

Avajaisviikolla tapahtuu

Keskiviikkona 13.5 ja torstaina 14.5 lämmitellään ja ihaillaan jo julkistettuja töitä. Viralliset avajaiset ovat pe 15.5. juhlitaan valmistuneiden uurastusta ja nähdään koko julkaistuiden töiden kirjo! 

Suuntaa siis katseet Intagramiin: @mi_degreeshow.

https://www.instagram.com/p/B_7KGeYjcDV/?utm_source=ig_web_copy_link

Lue myös: Muotoiluinstituutin opinnäytetyönäyttely 2020 järjestetään Instagramissa – näyttelyvieraita toivotaan halki Suomen

26.5.2020 alkaen

Ready 2020

ready2020-mainos

Metropolian Muotoilun tutkinto-ohjelman opinnäytetöitä on esitelty Ready-konseptilla osana Helsinki Design Weekin ohjelmaa jo vuodesta 2014. Ympärillä olevasta tilanteesta huolimatta se järjestetään tänäkin vuonna!

Ready on valloittanut jo useita vaikuttavia paikkoja Jätkäsaaren L3-makasiinista Laituriin ja nyt sen on aika astua aivan uudelle alueelle. Ready2020 järjestetään tänä vuonna virtuaalisesti @metropolia_muotoilu Instagram -tilillä, jossa pääsee nauttimaan opiskelijoiden kiinnostavista ja upeista opinnäytetöistä jälleen kerran! Töitä tullaan julkistamaan porrastetusti kaksi kertaa viikossa tiistaisin ja torstaisin.

https://www.instagram.com/p/CApwmnmhcm0/?utm_source=ig_web_copy_link